Nel Sörensen-Breedveld

Al meer dan twintig jaar geleden heb ik met mijn man Ronald onze partij opgericht.

Daarna ben ik 10 jaar werkzaam geweest op ons kantoor. Dat laatste gebeurde nog op advies van Pim. Wat we willen met de wijk is duidelijk: schoon, heel en veilig. Daarbij wil ik graag- als dat binnen onze bevoegdheden ligt – de jeugd een eigen ontmoetingsplek geven. Eenzaamheid bij ouderen voorkomen is ook erg belangrijk

Ronald Sörensen

Als mensen zeggen hoe goed het is dat Nel en ik onze partij hebben opgericht, zeg ik meestal dat onze verdienste ligt in het feit dat we na de dood van Pim weer veertien zetels kregen. We zijn erin geslaagd met veel hulp onze partij de meest stabiele en politiek doorslaggevende factor in Rotterdam te maken.

In onze wijk sluit ik me aan bij degene die twee keer zoveel stemmen haalde dan ik: mijn vrouw Nel. Als doel stel ik me dan ook het systeem van wijkraden te doorgronden en dus te analyseren om daarna eventuele voorstellen te doen politiek nog dichter bij de mensen te brengen: de Fortuynistische aanpak.

Marcel van Gent

Ik was in de periode 2002-2006 raadslid voor de Leefbaar Rotterdam fractie en ben daarna nog zo’n 10 jaar bestuurslid geweest van de Vereniging Leefbaar Rotterdam.

Ik ben zeker geen geboren politicus en heb ook nooit die ambitie gehad, maar zie wel parallellen met 20 jaar geleden.

Toen ik toch zonder enige ervaring raadslid werd, heb ik me wel zo veel mogelijk verdienstelijk proberen te maken in de gelimiteerde tijd die ik daarvoor vrij kon maken. Als lid van de “ Cie Economie,Haven en Milieu” heb ik bijv. geïnitieerd om, samen met de 2 andere Cie-leden van LR, bezoeken af te leggen bij diverse haven- en luchtvaartbedrijven. Tot onze verbazing hadden ze daar nog nooit een raadslid op bezoek gehad!  Soms doe je dus dingen die je voor heel normaal houdt en die dus geheel het tegendeel bleken te zijn.

Nu, in een bescheidener vorm, wil ik dezelfde lijn volgen. Eerst maar eens uitzoeken wat je precies als wijkraadslid kunt betekenen voor de bewoners door vooral te proberen de mensen van de wijk te spreken, zoveel mogelijk ambtenaren te leren kennen en plannen voor de omgeving te bestuderen.

De bekende speerpunten, Schoon Heel en Veilig, van Leefbaar staan natuurlijk voorop. Maar er zijn nog zoveel meer zaken, die de aandacht vragen, zoals Jongeren, Ouderen, Vergroening etc. Zoals gezegd, nu eerst maar eens uitzoeken hoe we onze aandacht het beste verdelen. Ik heb er zin an!