Ilse van der Meer

Mijn naam is Ilse van der Meer, en ik woon inmiddels 10 jaar in de prachtige wijk Kralingseveer.

Kralingseveer is een authentieke wijk, een dorp binnen de gemeente Rotterdam. Een wijk met een Rotterdams hart waar de meeste bewoners nog naar elkaar omkijken en waar veel vrijwilligers zich inzetten voor activiteiten.

Helaas kampen we wel met achterstallig onderhoud, gevaarlijke verkeerssituaties en een verwaarloosd Bouwmanterrein. Bovendien liggen er grootste plannen voor het Rivium die enorme impact zullen hebben op de wijk en worden er binnen de wijk woningen opgekocht om deze vervolgens te gebruiken voor kamerverhuur.

Ik zou mij heel graag voor en samen met de bewoners in willen zetten binnen de wijkraad zodat wij terug kunnen naar een mooie, veilige en prettige leefomgeving voor jong en oud. Een wijk waar veilig gespeeld kan worden, waar ouderen en jeugd een plek hebben om samen te komen. Een wijk waar lokale ondernemers mogelijkheden krijgen en initiatieven van de bewoners onder de aandacht gebracht worden. Een wijk om trots op te zijn!

Door de krachten te bundelen en samen te werken aan gemeenschappelijk doelen, kunnen wij alles uit de wijk halen wat erin zit, voor nu en in de toekomst.

Ik hoor graag van bewoners, ik ben bereikbaar op i.vandermeer@wijkraadrotterdam.nl

Aad Siebel

Aad Siebel is actief in de wijkraad Kralingseveer. Leefbaar Rotterdam wil in Kralingseveer:

Bouwen op het Boumanterrein
Het terrein is de ideale plek voor woningen voor starters en middeninkomens. We willen met de opkoopbescherming de grote beleggers weren.

Een einde aan zwerfafval
Kralingseveer verdient een schone en groene leefomgeving. We planten extra groen en bomen en bestrijden metershoog onkruid en zwerfafval.

Een verkeersveilig Kralingseveer
Hardrijders in de wijk en sluipverkeer rondom de Abram van Rijckevorselweg moeten worden aangepakt. Ik zet mij in voor een bereikbare wijk, ook met het OV.