Leefbaar-raadslid Thomas Roskam en Leefbaar-wethouder Robert Simons hebben vrijdag 24 mei een bezoek gebracht aan De Ontdekhoek. Zij brachten samen opnieuw een bezoek aan de organisatie, om te zien of het onderhoud door de gemeente goed is uitgevoerd.

Ontdekhoek gered

Vorige maand hingen er nog zeer donkere wolken over de toekomst van De Ontdekhoek. Vanwege een openstaande huurachterstand had de gemeente Rotterdam, de eigenaar van het pand waar De Ontdekhoek gevestigd is, besloten om de huurovereenkomst op te zeggen. Dit tot grote onvrede van de Rotterdamse gemeenteraad. Leefbaar-raadslid Thomas Roskam diende ook een motie in om ervoor te zorgen dat de organisatie in het huurpand kon blijven en er een betalingsregeling zou komen voor de huurachterstand, deze motie werd unaniem door de hele gemeenteraad gesteund.

Achterstallig onderhoud

In het pand was ook sprake van achterstallig onderhoud door de gemeente. Met de unaniem aangenomen motie legde de gemeenteraad de gemeente ook op dat noodzakelijk achterstallig onderhoud zou worden uitgevoerd. Hier is door de gemeente direct werk van gemaakt, de dag na de gemeenteraadsvergadering begonnen de eerste werkzaamheden al.

“De Ontdekhoek zag er goed uit. De ramen zijn gemaakt, de deuren staan in de verf, er zijn nieuwe plafondplaten aangebracht en de cv doet het weer.”, zo vertelt Thomas Roskam, die samen met wethouder Robert Simons de werkzaamheden kwam controleren.