Robert Simons

Robert Simons is namens Leefbaar Rotterdam wethouder. Als wethouder is hij verantwoordelijk voor Haven, Economie, Horeca, Vastgoed en Bestuur (wijken en kleine kernen). Van 2006 tot 2014 en van 2018 tot 2022 was hij gemeenteraadslid voor Leefbaar. Daarnaast was hij in 2017 en 2018 wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie. Nu Leefbaar Rotterdam opnieuw in het college zit, is Robert terug als wethouder in het college van B&W.

Robert vertelt:
Geïnspireerd door Pim Fortuyn, de man die zei wat velen al jaren dachten, ben ik lid geworden van Leefbaar Rotterdam. Ik wilde niet langer vanaf de zijlijn toezien, maar zelf ook mijn handen uit de mouwen steken. De verloedering van de stad stoppen, die begin van deze eeuw overal in de stad zichtbaar en voelbaar was. Leefbaar Rotterdam heeft met nieuw politiek elan deze verloedering en achteruitgang gestopt.

Ik voelde mij thuis bij de partij, die niet alleen problemen benoemde, maar ook met werkbare oplossingen kwam en tevens bereid was om verantwoordelijkheid te nemen.

Na bijna 20 jaar Leefbaar Rotterdam ligt de stad er beter bij, kunnen we weer trots zijn en staan we ook bovenaan op een aantal lijstjes. Maar een stad is nooit af. Leefbaar Rotterdam staat nog steeds op de barricaden tussen de Rotterdammers om de stad veiliger, schoner, mooier en welvarender te maken.