Ingrid Coenradie en Bart van Drunen hebben dinsdag 9 juli afscheid genomen van de Rotterdamse gemeenteraad. Aan het begin van de raadsvergadering werd er afscheid genomen van het Leefbaar-tweetal en wethouder Vincent Karremans (VVD). Ingrid Coenradie en Vincent Karremans namen beide afscheid vanwege hun vertrek naar het kabinet. Coenradie is sinds begin deze maand de Staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid.

Door het vertrek van Ingrid Coenradie kwam er een raadszetel vrij bij Leefbaar Rotterdam. Manuel Crielaard is al op 4 juli geïnstalleerd als raadslid voor onze partij, het afgelopen anderhalf jaar was hij burgerraadslid. “We zijn blij dat Manuel onze fractie nu ook in de raadszaal versterkt, nadat hij ons eerder in commissies en achter de schermen al versterkte. Voor het Zomerreces kunnen we nog even flink aan de slag met de Voorjaarsnota. Manuel, gefeliciteerd en succes!”, aldus Leefbaar-fractievoorzitter Simon Ceulemans.

Vanwege een nieuwe baan, die qua tijd lastig te combineren is met het raadswerk, gaf Bart van Drunen eerder aan te gaan stoppen als Leefbaar-raadslid. Hij nam op 9 juli afscheid in de raad en is opgevolgd door Geert Koster, die vorige raadsperiode ook raadslid was voor Leefbaar. “We danken Bart zeer voor zijn harde, trouwe en jarenlange inzet. Niet alleen als raadslid, maar ook in andere functies. Wij wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging!”, zo reageert Simon Ceulemans. “En met Geert Koster krijgen we een oude bekende terug in de gemeenteraad. Eerder was hij al een waardevolle kracht voor onze fractie en wij zijn dan ook erg blij dat hij het team weer komt versterken”.

Video: