De Rotterdamse gemeenteraad heeft unaniem tijdens de raadsvergadering van 21 december ingestemd met de volgende stap in de overdracht van Recreatieoord Hoek van Holland aan de recreanten! Dit hebben we gevierd met Oma Giesen, de oudste bewoonster van het recreatieoord.

Oma Giesen kwam met familie en vrienden naar het Stadhuis om samen met Leefbaar Rotterdam te vieren dat het recreatieoord van de bewoners wordt, en hiermee niet is verkocht aan een commerciële partij. Het vorige Stadsbestuur wilde het recreatieoord verkopen. Dankzij tomeloze inzet van de recreanten, Leefbaar Rotterdam en een deel van de gemeenteraad, kon deze verkoop worden voorkomen.

De 85-jarige Oma Miep en haar familie zijn een echte recreatieoordfamilie. Oma komt al sinds 1946 op het recreatieoord, waar haar ouders toen een huisje hadden. Ook haar man Bob Giesen was vaste gast, zijn opa en oma kwamen al voor de oorlog op het oord. Al velen jaren geniet de familie van het recreatieoord. Inmiddels hebben zij vier huisjes en genieten al zes generaties van Recreatieoord Hoek van Holland, dankzij het redden van het recreatieoord kunnen er nog meer generaties volgen!

In 2024 wordt de overdracht van het recreatieoord aan de recreanten afgerond. Onlangs is er al een intentieovereenkomst getekend tussen CV ONS Recreatieoord (de vereniging van het oord) en het Stadsbestuur. Het is de bedoeling dat het recreatieoord met een erfpachtovereenkomst wordt overgedragen en de bewoners zelf het beheer gaan doen. De intentie is om als warme overdracht een eenmalige startsubsidie van 750.000 euro te geven.