Overlastgevers teisteren met een constante stroom van geweld en vandalisme de wijk Overschie. Het zorgt bij wijkbewoners voor irritatie, angst en vooral ongeduld. Ze zijn er helemaal klaar mee. Wat Leefbaar Rotterdam is het tijd voor de lange lat om de overlastgevers aan te pakken.

Het AD schreef in een artikel over de situatie in de Rotterdamse wijk. “Ingegooide ramen, bedreiging en onveiligheid. Inwoners van de Rotterdamse wijk Overschie hebben veel last van een grote groep hangjongeren die de wijk zou terroriseren. Afgelopen weekend raakte een lokale ondernemer gewond bij een confrontatie met de jongeren.”, zo schrijft de krant.

Leefbaar Rotterdam wil dat er maatregelen komen, zodat Overschie snel weer veilig wordt. “Wat ons betreft is de tijd van lief praten voorbij en mag de lange lat er overheen voor de overlastgevers in dit stukje Rotterdam. Het bizarre gegeven is dat er klaarblijkelijk veel jonge overlastgevers zijn die op tijden dat zij op bed horen te liggen – Sesamstraat is immers voorbij rond 23:00 -, nog voor overlast zorgen op de straten in Overschie.”, aldus Leefbaar-fractievoorzitter Ingrid Coenradie.

We hebben schriftelijke vragen gesteld aan de burgemeester en hierin vragen wij ook om cameratoezicht en gebiedsverboden in te zetten. Met een gebiedsverbod kan een overlastgever voor een bepaalde tijd de toegang tot de wijk worden ontzegd. Tevens is er natuurlijk een grote rol voor de ouders van deze jongeren, daarom zijn wij benieuwd of er al gesprekken met de ouders worden gevoerd en welke rol de burgemeester voor deze ouders ziet. Wat Leefbaar Rotterdam betreft zijn de ouders verantwoordelijk voor hun kinderen en als zij niet meewerken, moeten de mogelijkheden voor maximaal sanctioneren worden onderzocht.