Ingrid Coenradie

Wonen, leven, ervaren; als geboren en getogen Rotterdammer weet ik als geen ander wat er speelt. Geboren op Zuid en daarna op verschillende plekken in onze mooie stad gewoond. Ik heb gemerkt, zelf ervaren, dat we allemaal verschillend zijn, maar vaak naar een aantal primaire zaken hetzelfde kijken. We willen immers allemaal een veilige stad, een schone stad waar je makkelijk van a naar b komt.

De weg er naartoe maakt precies waar we ons als partij in kunnen onderscheiden. Leefbaar Rotterdam is de enige partij, in zowel de coalitie als de oppositie, die zich zo’n zorgen maakt om de veiligheid van de mens achter ‘de inwoner’.

Elk signaal dat bij ons binnenkomt, pakken we op. En met succes; nog steeds zijn we de grootste partij en herkent de Rotterdammer zichzelf in ons geluid.

Vanuit mijn portefeuille Veiligheid wil ik, hoe lastig ook, na elke raadsvergadering kunnen zeggen; ik heb bijgedragen aan een veiligere stad. Om goed te kunnen vergaderen, moet je weten wat er speelt. Ik ben dus ook veel op pad en op werkbezoek. Zo loop ik regelmatig mee met de Politie en Handhaving en vraag ik actief aan willekeurige inwoners wat er speelt. Ik haak actief in op signalen uit onze social media, als we weer iets posten en de reactie dan veelal is: ‘je zou eens bij ons in de straat/wijk moeten komen kijken’. Nou, daar gaan we dan ook naartoe!

Mijn doel is om de Rotterdammers te spreken die over een paar jaar zeggen: het is duidelijk en fijn dat Leefbaar weer de touwtjes in handen heeft voor een veilige stad. We pakken de gasten aan die overduidelijk niet op de juiste manier aan hun geld komen en bewoners doen weer aangiftes en meldingen omdat ze vertrouwen dat er wat mee gedaan wordt. Men durft weer met een veiliger gevoel over straat.

Zichtbaar en onzichtbaar; we doen echt veel! Maar is het niet genoeg (zichtbaar), laat het me weten!