De winter staat voor de deur, net als de zorgen die veel Rotterdammers over deze koude periode hebben. De energiekosten zijn nog steeds heel hoog, waardoor veel Rotterdammers noodgedwongen de verwarming minder hoog zetten en minder kunnen ventileren. Hierdoor liggen schimmelproblemen op de loer.

Schimmelvorming is het grootste probleem binnen de slechte woonomstandigheden waar inwoners tegenaan lopen. “Wij horen wekelijks verhalen van Rotterdammers over slechte woonomstandigheden. Zij moeten wonen in een woning waar schimmel op de muren en in de hoeken volop aanwezig is. Onacceptabel!”, aldus raadslid Vanessa Bruin. Een voorbeeld van schimmelvorming in een woning, zagen raadsleden Vanessa Bruin en Marcel Verhoef tijdens een bezoek in Bloemhof.

Schimmelvorming is in meer plekken van het land al eerder een probleem geweest en de gezondheidsrisico’s liegen er niet om. Zo geeft het RIVM bijvoorbeeld aan dat het luchtwegklachten kan verergeren evenals dat dit voor mensen met astma ontzettend problematisch is.

Leefbaar Rotterdam en Volt Rotterdam vinden het essentieel dat er meer aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. De fracties hebben een debat aangevraagd in de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte (BWB).