Leefbaar-raadsleden Vanessa Bruin en Marcel Verhoef hebben zondag 5 november een werkbezoek gebracht aan de Rotterdamse wijk Bloemhof. Tijdens een wandeling door de wijk spraken zij verschillende wijkbewoners, waarna zij ook nog een paar bewoners thuis bezochten.

Tijdens gesprekken met wijkbewoners kwam onder andere de verzakking van de wijk ter sprake. Er is op dit moment nog veel onduidelijkheid, wat wel duidelijk is dat er actie nodig is. De komende jaren willen de woningcorporaties en de gemeente in gesprek met de Bloemhoffers. Wij zullen dit scherp in de gaten houden. Dit doen wij onder meer door korte lijntjes te hebben met bewoners en de Wijkraad Bloemhof.

Slecht onderhoud door woningcorporaties is een groot probleem in de wijk. Een wijkbewoner nodigde Vanessa en Marcel thuis uit, om de problemen met eigen ogen te kunnen zien. “Wonen tussen de vocht- en schimmelplekken, vreselijk! In de woning zijn er vochtproblemen in verschillende ruimten, er zijn schimmelplekken te zien op plafonds en muren. Het behang laat zelfs los door de problemen.”, aldus raadslid Vanessa Bruin. “De bewoner vertelde dat de oorzaak bij de bovenburen lag. Hier is een lekkage, maar de woningcorporatie wil het vanwege hoge kosten niet verhelpen. Het enige dat wordt gedaan, is sprayen met anti-schimmelspray.”, vertelt raadslid Marcel Verhoef.

Leefbaar Rotterdam wil dat iedereen op een prettige manier kan wonen, vocht- en schimmelplekken horen hier zeker niet bij. De woningcorporatie moet haar verantwoordelijkheid nemen. Als lokale politieke partij zullen wij doen wat wij kunnen. Daarom hebben wij op korte termijn een debat aangevraagd bij het college, want wij willen weten wat zij extra gaan of kunnen doen tegen vocht- en schimmelproblematiek.

Heeft u ook problemen in uw woning en wordt u onvoldoende geholpen door uw verhuurder? Laat het ons weten!