Burgemeester Aboutaleb heeft maandag 4 december veiligheidsmaatregelen aangekondigd voor het Zomercarnaval. Afgelopen zomer vonden er tijdens het evenement twee schietpartijen plaats.

In augustus waren wij de enige partij in de gemeenteraad die zich inzette voor stevige veiligheidsmaatregelen rondom het Zomercarnaval. Onze lijn was heel helder: óf we nemen stevige maatregelen of we stoppen met het Zomercarnaval, want hoe het de afgelopen jaren ging kon vanwege de onveiligheid echt niet meer. Het is namelijk van de zotte dat het personeel van de RET en winkeliers in het Centrum niet durven te werken tijdens het Zomercarnaval, vanwege de onveiligheid.

Onze zorgen werden in de gemeenteraad weggewuifd door diverse linkse partijen. Zij vonden vooral dat we geen veiligheidsmaatregelen moesten nemen, omdat fouilleeracties ‘discriminerend’ kunnen zijn.

Burgemeester Aboutaleb heeft, maanden na de incidenten en na evaluaties, bekendgemaakt dat hij wél fors gaat ingrijpen voor het aankomende Zomercarnaval in 2024. Leefbaar Rotterdam vindt dit een goede ontwikkeling. De veiligheid van omwonenden, personeel en goedwillende feestgangers moet altijd topprioriteit zijn!