De gemeente Rotterdam neemt extra maatregelen tegen overlast rondom de Maasboulevard en de Rhijnspoorkade. De afgelopen periode kreeg Leefbaar Rotterdam veel signalen over overlast. Over automobilisten die hangen, rommel maken, toeteren, lachgas gebruiken en meer.

Eerder hebben wij al naar aanleiding van deze signalen al schriftelijke vragen gesteld aan het Stadsbestuur, waarin wij ook pleitte voor extra controles en een inrijverbod. Die controles volgden gelukkig snel. “Lachgaslurkende lullo’s mogen het woongenot van omwonenden niet verzieken. Daar moet hard op worden ingegrepen! Fijn dat de politie nu al grootschalige controles heeft gehouden op de Maasboulevard, Rhijnspoorkade en De Esch. Wij hopen dat deze controles vaker volgen en dat de overlast hard aangepakt wordt.”, zo reageerde Leefbaar-fractievoorzitter Ingrid Coenradie eerder. Naast de grootschalige controles, kwam er een mobiele camera bij de Watertorenweg in De Esch.

Met de controles en camera was de overlast helaas nog niet verleden tijd. Wat Leefbaar betreft moet er doorgepakt worden, ook met het gevraagde inrijverbod. Wethouder Vincent Karremans (Mobiliteit) heeft laten weten met extra maatregelen te komen. Zo wordt er op de Rhijnspoorkade een slagboom geplaatst en worden er drempels aangebracht om de 30km-zone te handhaven en straatraces tegen te gaan.

Heeft u structureel last van overlast? Meld het via de MeldR-app en via ons meldpunt leefbaarrotterdam.nl/overlast, zodat zowel de gemeente als wij met de meldingen aan de slag kunnen.