Al geruime tijd krijgt Leefbaar Rotterdam signalen over overlast op en rondom de Maasboulevard. Van automobilisten die hangen, rommel maken, toeteren, lachgas gebruiken en meer. Naar aanleiding van de signalen hebben we schriftelijke vragen gesteld aan de Burgemeester, waarin we pleiten voor controles.

“Lachgaslurkende lullo’s mogen het woongenot van omwonenden niet verzieken. Daar moet hard op worden ingegrepen! Fijn dat de politie nu al grootschalige controles heeft gehouden op de Maasboulevard, Rhijnspoorkade en De Esch. Wij hopen dat deze controles vaker volgen en dat de overlast hard aangepakt wordt.”, aldus Leefbaar-fractievoorzitter Ingrid Coenradie. Naast de grootschalige controles, is er besloten om een mobiele camera te plaatsen bij de Watertorenweg in De Esch. “Daar zijn we erg blij mee, er wordt volop gewerkt aan de aanpak van de overlast.”, aldus Coenradie.

Naast grootschalige controles, ziet Leefbaar Rotterdam ook graag een inrijverbod bij plekken waar veel overlast is door groepen automobilisten. Met een inrijverbod is het ’s avonds en ’s nachts onmogelijk om nog herrie te schoppen met de auto, want je mag er simpelweg niet komen. Ingrid Coenradie licht toe: “En mensen die er toch hangen, kunnen door Handhavers en Politie eenvoudig op de bon geslingerd worden. Zo kan je naast de grote controles, tussentijds ook korte doeltreffende controles uitvoeren”.

Ervaart u structureel overlast? Meld het bij ons! Melden kan via www.leefbaarrotterdam.nl/overlast. Met de meldingen kunnen wij actie ondernemen, zowel achter de schermen als -indien nodig- groter. Aan de hand van meldingen aan het Cor Kieboomplein hebben wij bijvoorbeeld gezorgd voor extra controles, waarbij al meerdere bekeuringen zijn uitgedeeld.