Meldpunt schimmel en achterstallig onderhoud

We krijgen steeds meer signalen van Rotterdammers die wonen in een huurwoning met schimmelproblemen. Vieze, dampige woningen brengen ook gezondheidsproblemen met zich mee. Dit moet snel verleden tijd worden! Wat Leefbaar Rotterdam betreft grijpt de gemeente hard in en dwingt het de verhuurders tot een oplossing.

In Rotterdam zijn er een heel aantal (sociale) huurwoningen die niet meer in goede staat zijn, waardoor er schimmelproblemen ontstaan. Vaak gaat dit ten koste van de bewoners. Woningcorporaties of verhuurders hebben de woningen niet goed onderhouden of niet naar de huidige standaard gerenoveerd. Het bekendste probleem is slechte isolatie, waardoor in de winter de kou en vocht volop naar binnen komen. Met schimmel op de muren, kozijnen of op de vloer als gevolg.

Leefbaar Rotterdam heeft ervoor gezorgd dat de gemeenteraad binnenkort over dit probleem praat. We gaan ook in gesprek met de wethouder om te kijken welke maatregelen we kunnen treffen om dit in de toekomst te verbeteren. Om de ernst van het probleem extra duidelijk te maken, maken we een dossier van alle meldingen en overhandigen deze aan de wethouder.

Heb jij in jouw huurwoning last van schimmelproblemen? Meld het via onderstaand formulier. De contactgegevens worden gevraagd zodat Leefbaar bij vragen contact met u op kan nemen. Uw contactgegevens worden niet verstrekt aan de gemeente.

Meldpunt

Naam(Vereist)
Wat is uw postcode?
Heeft u foto's van de problemen in uw woning? Upload deze hier. U kan meerdere foto's tegelijk uploaden.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Kunt u vertellen over de schimmelproblemen en/of achterstallig onderhoud in uw woning?