Als kers op de taart van de herontwikkeling rond de Coolhaven opende afgelopen zomer het Tuschinskipark. Een plek die al snel populair werd bij het publiek. Op warme dagen zoeken vele Rotterdammers er de verkoeling op en nemen zij een duik in de Coolhaven. Het park en de voorzieningen nodigen er immers tot uit.

Echter, is de Coolhaven aanvankelijk bedoelt als binnenvaartverbinding tussen de Schie en de Nieuwe Maas. Zwemmen is er volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) dan ook verboden. Toch oogt het aan de Coolhaven gelegen Tuschinskipark voor vele Rotterdammers als ideale zwemplek. Daarop werden er door handhaving en politie dan ook al tientallen ‘badgasten’ uit het water gehaald, vaak tot ongeloof van hen.

Leefbaar Rotterdam vindt dat veiligheid in ieder opzicht gewaarborgd moet worden. Echter is het ook begrijpelijk dat men tijdens warme zomerdagen de verkoeling opzoekt en graag een duik neemt. Hiervoor zijn in het Tuschinskipark al veel voorzieningen aanwezig, alleen moet dit wel veilig kunnen. Bewoners hebben al menig oplossing aangedragen, zoals een lijn tot waar er gezwommen mag worden en een lifeguard die daar toezicht op houdt.

Bekijk hier onze vragen aan de wethouder