Wie op Google de reviews van Winkelcentrum Nesselande bekijkt, schrikt zich een ongeluk: ‘met windkracht 9 moet je hier niet zijn’, ‘tochtgat’, ‘beperkt winkelaanbod’, ‘jammer dat veel winkels weg zijn’ en ‘ongezellig plein’. Bewoners op en rond de boulevard zeggen meestal hetzelfde: het strand is mooi, de Zevenhuizerplas is geweldig, maar qua veiligheid en winkelaanbod kan het veel beter. Tijd voor de gemeente Rotterdam om met goede plannen dit winkelcentrum een boost te geven.

In januari van dit jaar vulden 327 inwoners van Nesselande een poll in over het winkelcentrum. Vijftig procent stemde voor het idee om het winkelcentrum te overdekken om het gebied aantrekkelijker te maken. Dit is geen gek idee.

Want hoe willen Rotterdammers winkelen tegenwoordig? Een inwoner van Nesselande kan na 25 minuten autorijden het ultieme Dubai-gevoel ervaren in de onlangs geopende ‘Mall of the Netherlands’. In Leidschendam is er een ruime parkeerplaats en loop je lekker warm en droog in een fonkelnieuw overdekt gebouw. Ook is het prachtige centrum van Rotterdam voor een Nesselander niet ver weg. Een boulevard met weinig winkelaanbod en waar je bij slecht weer de wind en regen in het gezicht krijgt, is natuurlijk zeer onaantrekkelijk. Dit moet anders.

Leefbaar denkt dat de sleutel tot een aantrekkelijk Winkelcentrum Nesselande bij de bewoners ligt. Een overkapping kan het winkelcentrum zeker mooier en plezieriger maken. Wij vragen daarom aan het college om samen met de bewoners te kijken hoe het winkelcentrum aantrekkelijker gemaakt kan worden.

Wij hebben daarom de volgende vragen aan het college:

  • Vindt u Winkelcentrum Nesselande een fijne en mooie plek om te winkelen? Bent u het met Leefbaar eens dat we hiervan in potentie een veel aantrekkelijkere plek kunnen maken die uitnodigt om hier te winkelen?
  • Veel horecazaken en winkels, zoals Intertoys en Blokker, zijn onlangs vertrokken uit het winkelcentrum. Om hoeveel procent van de bedrijven gaat het in de afgelopen vijf jaar? Waarom zijn ze vertrokken?
  • Wat doet u om dit winkelcentrum aantrekkelijker te maken? Wat voor soort winkels vindt u aantrekkelijk voor dit gebied? Welke rol kan horeca spelen om dit winkelcentrum aantrekkelijker te maken?
  • Bent u het met Leefbaar eens dat kleine mkb-bedrijven, zoals speciaalzaken, het winkelaanbod gevarieerder en interessanter kunnen maken? Hoe kunnen deze bedrijven aangetrokken worden?
  • Hoe staat u tegenover het idee om via een grootschalige enquête naar de winkelbehoefte van de inwoners van Nesselandse te vragen? En uit te zoeken wat zij willen met betrekking tot het winkelcentrum?

Met vriendelijke groet,

Hans van Putten & Robert Simons

Leefbaar Rotterdam           

Al eerder ging raadslid Benvenido van Schaik op bezoek in Nesselande, bekijk het hieronder: