Negentien Rotterdamse voetbalverenigingen hebben de gemeente Rotterdam gevraagd hen te helpen om ook op zondagen te mogen voetballen. De KNVB gaat over deze beslissing en op dit moment is de voetbalbond niet van plan om jeugdvoetbal op zondag te faciliteren.

Waar op zaterdag de voetbalverenigingen het druk hebben met alle wedstrijden, zijn de sportparken op zondag ontzettend rustig. Er worden dan geen voetbalwedstrijden gespeeld, terwijl er wel vraag naar is. Veel voetbalverenigingen hebben zelfs een wachtlijst voor nieuwe leden, omdat zij op zaterdag niet meer wedstrijden kunnen spelen. De oplossing ligt voor de hand: ook op zondag wedstrijden spelen.

“Er staat erg veel druk op de voetbalverenigingen om vrijwilligers te vinden en om ruimte te vinden om al die wedstrijden te kunnen spelen. Dit kan enorm ontlast worden als we ervoor zorgen dat zondag ook een dag wordt waarop gespeeld kan worden. Ook willen we in Rotterdam de sportiviteit van de jeugd bevorderen, sport onder de jeugd schiet er nog te vaak bij in. Op zondag voetballen en minder lange wachtlijsten zijn hierbij belangrijke sleutels tot succes.”, aldus Leefbaar-raadslid Caroline Aafjes-van Aalst.

De Rotterdamse voetbalverenigingen hebben de gemeente om hulp gevraagd. Zij hopen dat de gemeente Rotterdam kan helpen om de KNVB te overtuigen. Leefbaar Rotterdam staat volledig achter de oproep van de voetbalverenigingen en hoopt dat de gemeente steun biedt. De gemeente Rotterdam heeft inmiddels een bijeenkomst georganiseerd met de betreffende verenigingen.