Gisteren, tijdens de persconferentie, vertelde het kabinet dat de terrassen op 31 maart weer open mogen als de coronacijfers dat toestaan. Dit zou natuurlijk geweldig zijn. Wij hopen dat dit gaat lukken. De horecasector heeft het de afgelopen maanden zeer zwaar gehad. Het is daarom noodzakelijk dat deze ondernemende vrouwen en mannen de komende maanden een vliegende start gaan maken. Laten wij als gemeente daarom ervoor zorgen dat de horecaondernemers zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de opening van hun terras.

In de collegereactie op het initiatiefvoorstel Herstelplan Rotterdamse Horeca van Leefbaar Rotterdam, VVD en D66 geef het college aan opnieuw in te zetten op terrasuitbreiding vanaf 1 april 2021. Dit houdt in dat de terrassen waar mogelijk ook in 2021 twee keer zo groot mogen zijn. Dit is natuurlijk goed voor de horeca, maar deze ondernemers hebben wel meer tijd nodig om een coronaproof terras op te zetten. Hierdoor komt 1 april te laat.

Ons voorstel is daarom om eerder, bijvoorbeeld per direct, de horeca-ondernemers de mogelijkheid te geven om de terrassen, met waar mogelijk terrasvlonders, uit te breiden. Zo kunnen zij op 31 maart een vliegende start maken en geheel coronaproof de eerste biertjes en frisjes inschenken aan gelukkige Rotterdammers op de terrassen in de stad.

Raadsleden Benvenido van Schaik en Robert Simons willen dit idee dan ook ter sprake brengen tijdens de actualiteitenraad van donderdag 11 maart a.s.