De megalomane windmolen op de Rozenburgse Landtong, in de volksmond al de Rozenburgse Gehaktmolen genoemd, blijft de gemoederen bezighouden. Rozenburgers en verschillende organisaties zijn fel tegen, maar de Provincie blijft doorzetten. Ook Shell is tegen de windturbine, zij geven aan dat de plaatsing en in gebruik namen van de windturbine op de Landtong mogelijk meerdere veiligheidsrisico’s in de hand werkt.

“De wethouder kon eerder niets met de 1200 zienswijzes tegen de turbines, het bezwaar van de democratisch gekozen dorpsraadleden en klachten van buurgemeenten. Nu veiligheid in het geding lijkt te komen, kan de wethouder naar ons idee met een gedegen verhaal naar de Provincie gaan om dit project alsnog een halt toe te roepen en te kiezen voor het verplaatsen van deze windturbine naar het haven- en industriegebied.”, aldus Leefbaar-raadslid Sebastiaan Bonte.

Leefbaar Rotterdam heeft al vaker tegen de plannen geschopt en blijft dit doen. We hebben schriftelijke vragen gesteld over de veiligheid. Wij zijn benieuwd of de gemeente ook contact met Shell heeft gehad en of de verantwoordelijk wethouder onderzoek doet naar alternatieve locaties.