Feyenoord beleeft tot dusver een topseizoen. Naast een eerste plek in de Eredivisie en overwinteren in Europa, is de club van Zuid ook nog eens halvefinalist van de KNVB Beker. En er staat een mooi affiche voor de deur: Feyenoord-Ajax. Voor de voetballiefhebber is dit een absoluut feest.

Helaas wordt de Klassieker sinds 2009 zonder uitsupporters gespeeld. Een wedstrijd als deze, tussen de grootste rivalen in het Nederlandse voetbal, de nummer 1 en 2 van de Eredivisie en dat ook nog eens in de halve finale van de nationale beker, verdient ook de sfeer van uitsupporters in De Kuip. Een Klassieker met uitsupporters, en uiteraard zonder ongeregeldheden, is natuurlijk het neusje van de zalm van de Nederlandse sport en cultuur. Hoe zonde zou het zijn als we blijven voortmodderen met het weren van uitsupporters, terwijl in nagenoeg ieder Europees land ‘Klassiekers’ met uitsupporters worden gespeeld.

Omwille van bovengenoemde reden verzoeken wij u dit onderwerp toe te voegen voor de agenda van de actualiteitenraad van 16 maart. Wij hebben alvast de volgende vragen aan het college:

  1. In 2015 liet een woordvoerder van de burgemeester het volgende optekenen: “Want het is nog steeds ieders intentie om wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax met beide supportersgroepen af te werken.” Inmiddels zijn wij acht jaar verder en lijkt het erop dat wij nog geen centimeter verder zijn. Welke stappen zijn er de afgelopen jaren gezet om de komst van uitsupporters tijdens de Klassieker mogelijk te maken?
  2. Is de burgemeester bereid om de keuze voor het wel of niet toestaan van uitsupporters bij de Klassieker, te heroverwegen? En zo niet, waarom niet?