Deze week heeft de Rotterdamse gemeenteraad gesproken over verkeersveiligheid en verkeersaso’s in het bijzonder. Voor Leefbaar Rotterdam een belangrijk onderwerp, omdat nagenoeg iedere Rotterdammer zich hier bont en blauw aan ergert.

Momenteel neemt het Rotterdamse Stadsbestuur maatregelen om dit gedrag te voorkomen, wat positief is, maar we missen de belangrijkste aanpak; het keihard afstraffen van deze verkeersaso’s. Leefbaar Rotterdam heeft in november een voorstel ingediend om de handhaving tegen verkeersaso’s in de stad te vergroten. Dit voorstel werd met een overgrote meerderheid aangenomen.

Naast de handhaving van verkeersaso’s ziet Leefbaar Rotterdam nóg een preventieve oplossing voor dit probleem; de wielklem. “Stel je eens voor dat je zo’n Meent-racer op zaterdagmiddag op heterdaad betrapt en dat deze behalve een boete ook voor 48 uur een wielklem heeft? Wij denken dat een verkeersaso dan twee keer nadenkt voordat hij zich zal misdragen. Bovendien schrikt het anderen af, want zulke berichten gaan als een lopend vuurtje door de stad”, aldus Leefbaar-raadslid Bart van Drunen tijdens de commissievergadering.