Ons huidige college blinkt niet uit door creativiteit en bestuurskracht. Dat is logisch daarop zijn ze ook niet gekozen. Ze zitten in het college omdat het hun beurt was. Zo is de gang van zaken bij regentenpartijen oftewel het partijkartel. Capaciteiten zijn ondergeschikt aan anciënniteit.

Op t.v. was een quiz: Weekend Miljonairs. Als je een bepaald aantal vragen goed beantwoord had, kon je niet meer terugvallen. Al maakte je de stomste fouten het bedrag bleef staan. Voor leden van het kartel is het verkrijgen van een wethouderszetel in Rotterdam zo’n mijlpaal. Het komt op je cv en daarna kan je in politiek correcte kringen niet meer terugvallen Je blijft altijd minimaal rond een ton salaris krijgen (verdienen is hier niet het woord)

Dat is ook de reden voor veel mensen om lid te worden van een kleurloze partij als de PvdA, CDA, D66 of VVD. Deze partijen genereren aantrekkelijke banen voor trouwe aanhangers. Ideologisch verschillen ze ook amper. Zeker in onze stad zoals de goede samenwerking met Groen Links illustreert, want ze hebben geen enkel bezwaar gemaakt tegen het aanstellen van de twee werkelijk abominabele wethouders van die partij.

De PvdA heeft één van haar faalhazen kunnen dumpen in de Tweede Kamer, waar ze dus haar salaris van meer dan een ton nu van het rijk krijgt. Rampzalig dat uitgerekend zij in deze corona-periode op de wethouders positie economie zat. Ze heeft samen met de voorzitter haar club de PvdA naar een ongekend dieptepunt van vijf zetels geleid; waarvoor nog mijn hartelijke dank overigens. Eenieder met een klein beetje zelfrespect zou de consequenties trekken en opstappen, maar die twee niet: blijven zitten en uiteindelijk cashen (aan de voorzitter weid ik later nog een stukje)

De huidige coalitie heeft één zetel meer, maar die worden ingenomen door mensen die allemaal gezien hebben dat je niet het zwarte garen hoeft te hebben uitgevonden om wethouder te worden. s’ Avonds in hun bedje liggen ze te dromen wat nog gaat komen. De dienstauto staat voor de deur, de onkostenrekening is vrijwel onbeperkt, werk laten doen door medewerkers en daarna minimaal een plek in het politiek correcte maatschappelijke middenveld oogsten. De ultieme reden om lid te worden van een kartelclub. Welk lid van de coalitie zal die droom opgeven voor de Feyenoord-supporters en tegen de coalitie gaan stemmen? Ongehoorzaamheid wordt in kartelkringen afgestraft.

Er schijnt een gemeenteraadslid te zijn die ernstig twijfelt. Is ook nog bankier, zoals voortdurend trots wordt vermeld. Een bankier die voor de PvdA kiest heeft daar maar één reden voor: carrière. Dus daar hoeven de Feyenoord-supporters niet op te rekenen. Uiteindelijk gaat hij bij het kruisje tekenen en zal in zijn vaalrode wachthuisje gaan zitten wachten op de beloning die ongetwijfeld komt.

Zo worden we als Feyenoord-supporter uit onze dierbare Kuip gejaagd. Een gedachte die me doet rillen.