Simon Fortuyn is donderdagavond 16 november benoemd tot ere-lid van de vereniging Leefbaar Rotterdam. Tijdens de algemene ledenvergadering nam hij afscheid als penningmeester.

Grote staat van dienst

Simon is al vele jaren lang een stille, maar achter de schermen hele belangrijke, kracht voor Leefbaar Rotterdam. Na de moord op zijn broer Pim Fortuyn in 2002 is hij de partij komen versterken, zijn steun en kennis hebben ons veel gebracht. Jarenlang was Simon de penningmeester van de vereniging Leefbaar Rotterdam. Op eigen verzoek is hij gestopt met deze bestuursfunctie, tijdens een algemene ledenvergadering (alv) is afscheid genomen van hem als bestuurder.

Simon Fortuyn is voor zijn harde inzet beloond met een gouden partijspeld, een speld die alleen wordt gegeven aan partijleden die een grote staat van dienst hebben voor Leefbaar Rotterdam. Tijdens de ALV is een motie ingediend om Simon te benoemen tot ere-lid van Vereniging Leefbaar Rotterdam, dit voorstel werd door de leden unaniem aangenomen. Met de benoeming behoort Simon Fortuyn officieel tot de partij-iconen, naast Simon zijn ook Ronald en Nel Sørensen ere-leden van Leefbaar.

“Met het terugtreden van Simon Fortuyn verliest het bestuur een enorm gedreven en zeer gewaardeerde kracht. Gelukkig blijft zijn rol in de partij geborgd en kunnen we blijvend een beroep doen op zijn visie en ervaring. Dat is voor mij als voorzitter en voor ons als bestuur een zeer waardevolle positie.”, zo laat partijvoorzitter Pieter van Hoof weten.

Opvolging

De nieuwe penningmeester van de vereniging is Gerben Vreugdenhil. Leden stemden unaniem voor zijn benoeming, waarmee hij de opvolger van Simon is geworden. “Het zijn grote schoenen om te vullen. En het is oprecht een grote eer om Simon Fortuyn op te mogen volgen.”, zo vertelde hij tegen een volle zaal. Gerben Vreugdenhil is een bekend partijgezicht. Van 2014 tot 2020 was hij gemeenteraadslid, in 2022 werd hij raadslid en vervolgens wethouder voor Leefbaar. Wegens gezondheidsreden moest hij stoppen als wethouder, hij bleef wel betrokken bij de partij. Gelukkig gaat het weer goed met zijn gezondheid en treedt hij nu naar voren als bestuurslid.