De RET voert een scootmobielverbod uit bij de tram. Volgens de vervoerder zijn scootmobielen te groot en hierdoor hinderen ze andere reizigers, de RET heeft daarom een verbod ingesteld. Alleen kleine, opvouwbare scootmobielen mogen nog mee.

De reisregels voor de tram zijn onlangs door de RET verduidelijkt, hierin staat nu duidelijk dat reguliere scootmobielen niet welkom zijn. De vervoerder laat aan het AD weten dat de regels eerder onduidelijk waren en daarom nu anders zijn verwoord. RET-medewerkers zouden zijn gevraagd om te regels te handhaven, waardoor reizigers in een scootmobiel moeten worden geweigerd.

“Het is onbegrijpelijk dat de RET scootmobielen weigert. Met het openbaar vervoer netwerk willen we juist dat Rotterdam bereikbaar is, mindervaliden bij de tramhalte laten staan draagt hier totaal niet aan bij.”, aldus Leefbaar-raadslid Bart van Drunen. “Als in de spits de tram helemaal vol is, kan ik mij voorstellen dat het moeilijk is om een persoon in een scootmobiel mee te laten gaan. Maar een scootmobielverbod voor ieder moment van de dag, kan ik niet begrijpen. We gaan de wethouder om opheldering vragen”.

UPDATE: De Rotterdamse gemeenteraad zou donderdag 30 mei hierover in debat gaan. Dit debat gaat niet meer door, aangezien de RET heeft aangegeven een fout te hebben gemaakt. Vervoerder RET heeft aan het AD laten weten dat zij bij het opstellen van de RET-reisregels ten onrechte een scootmobielverbod hebben ingevoerd. In plaats van maximale afmetingen, stond in de reisregels dat er alleen opbouwbare scootmobielen in de tram mochten.