Er wordt flink gebouwd in Rotterdam, soms vrij dicht op elkaar. Het zorgt er voor dat sport-, spel- en recreatievoorzieningen in de verdrukking komen. Vorig jaar juni hebben we dit probleem al aangekaart bij de wethouder en we hadden het erover bij de raadsvergadering.

Tijdens de raadsvergadering diende Leefbaar-raadslid Marcel Verhoef dan ook een motie in om te onderzoeken of we onbenutte vierkante meters op daken hiervoor kunnen gebruiken, uiteraard waar mogelijk. Kortom, het dak op! Er zijn al enkele voorbeelden in de stad waar dit gebeurt, waaronder op een basisschool in het centrum.

Tekst gaat verder onder het filmpje

 

 

Over een aantal jaar wordt de centrale bibliotheek verbouwd. Dit zorgt ervoor dat de Binnenrotte gedeeltelijk als bouwplaats zal worden gebruikt. Dat zorgt ervoor dat de markt, die elke dinsdag en zaterdag wordt gehouden, onder druk komt te staan. Daarom heeft raadslid Marcel Verhoef een motie ingediend die oproept om maximaal gebruik te maken van de ruimte die wél beschikbaar is, zodat de marktkooplieden gewoon hun handel kunnen voortzetten. Daarnaast wordt er op marktdagen intensief gebruik gemaakt van de sanitaire voorzieningen in de bibliotheek, door zowel bezoekers als marktkooplieden. Door de verbouwing zullen deze voorzieningen ook onbeschikbaar zijn. Daarom heeft Marcel Verhoef een motie ingediend om tijdens marktdagen vervangende sanitaire voorzieningen te realiseren.