Menig Rotterdammer komt in het Kralingse bos. Voor een mooie wandeling, een plons in de Kralingse plas, een festival of een bezoek aan het hertenkamp. Dit jaar kwam er plotseling nieuws dat zorgde voor donkere wolken boven dit bekende Rotterdamse hertenkamp en de 3 andere hertenkampen in de stad.

Minister Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) stelde een verbod in op fokken met herten van hertenkampen en kinderboerderijen, dit verbod gaat op z’n vroegst per 1 juli 2024 in.a Met een fok- en handelverbod ziet de toekomst voor hertenkampen er somber uit. Zij mogen vanaf dan de damherten die zij hebben nog houden, maar er mogen geen herten meer bijkomen.

Leefbaar Rotterdam en de Rotterdamse VVD stelden gezamenlijk vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders en riepen het college op om de hertenkampen te behouden. Met succes!

Verantwoordelijk wethouder Karremans heeft laten weten dat het college zich volop in gaat zetten voor het behoud van de Rotterdamse hertenkampen. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzocht of de hertenkampen kunnen blijven bestaan met een dierentuinvergunning. Mocht de gemeente niet tot een oplossing kunnen komen, dan wil de wethouder in gesprek gaan met de verantwoordelijk minister.

“Wij accepteren het niet dat de hertenkampen zouden moeten verdwijnen. Het antwoord van de wethouder stemt ons dan ook positief. Neem bijvoorbeeld het Kralingse hertenkamp. Die is er al zo lang als de weg naar Kralingen. Hertenkampen horen gewoon bij Rotterdam! Daarnaast is het bezoeken van de dieren niet alleen leuk, ook hebben de hertenkampen een educatief karakter.”, aldus Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik.

Leefbaar Rotterdam en de Rotterdamse VVD hebben veel vertrouwen in de inzet van het college en blijven uiteraard de situatie nauwlettend volgen.