Het Rotterdamse Stadsbestuur gaat fors investeren in het openen van nieuwe zorgrestaurants. Zorgrestaurants zorgen ervoor dat senioren elkaar kunnen blijven ontmoeten en samen gezond en betaalbaar een hapje en een drankje kunnen doen. De komende jaren gaat het college hier zo’n 2 miljoen euro extra aan uitgeven, bovenop de eerder gereserveerde 800.000 euro. Het doel is om tot 2026 zo’n 20 tot 25 Zorgrestaurants te openen.

 Voor Leefbaar Rotterdam is dit een langgekoesterde wens. Leefbaar-raadslid Caroline Aafjes van Aalst is blij: “Het creëren van fors meer Zorgrestaurants is een belangrijk punt uit ons verkiezingsprogramma. Dat het ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden, stemt mij gelukkig.”

Waar het vorige college (zonder Leefbaar Rotterdam) de Zorgrestaurants heeft gesloten, kiezen wij ervoor om deze op grote schaal te openen. Er is niks aangenamer dan af en toe eens een ouderwetse stamppot met een rookworst te kunnen bestellen. Bovendien is samen eten niet alleen gezellig, sociaal en familiair, maar voorkomt het ook nog eens eenzaamheid. Onze senioren verdienen een gezellige en sociale oude dag!”

Zorgwethouder Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam) ziet het openen van deze Zorgrestaurants als een topprioriteit: “Onze senioren zijn goud waard. Het zijn deze mensen die onze stad mede hebben opgebouwd na de oorlog. Zij verdienen het om op een prettige manier oud te worden. Als Stadsbestuur is ons er veel aan gelegen om ouderen de waardering te geven die zij verdienen. Dit doen wij al door 65+ers gratis OV aan te bieden en de komende jaren gaan wij vol inzetten op fors meer Zorgrestaurants.”