Ronald Buijt is tijdens een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd als wethouder in het college van burgemeester en wethouders. Hij is hiermee de 3e Leefbaar-wethouder in het college, dat nu weer op volle sterkte is. Ronald zal de zorg-portefeuille voor zijn rekening nemen. Een zware klus aangezien er flink wat bezuinigingen aan zitten te komen.

Eerder op de dag werd Ronald voorgedragen door Leefbaar-fractievoorzitter Bart van Drunen tijdens de openbare hoorzitting: “Ronald is een geboren en getogen Rotterdammer, en tevens een oude bekende op het Rotterdamse Stadhuis. Met zijn politieke vernuft en hands-on mentaliteit is hij de juiste persoon voor deze functie.”

Ronald Buijt tijdens de hoorzitting: “Het is echt een enorme eer om wethouder te worden in de stad waar ik van houd. Als wethouder zal ik altijd kleurenblind zijn. Verder wil ik er voor zorgen dat alle Rotterdammers de zorg krijgen waar ze recht op hebben.”

Later op de dag volgde de buitengewone raadsvergadering waarbij de gemeenteraad mocht stemmen over de benoeming. Met 26 vóór-stemmen (van de 37 aanwezigen) was het wethouderschap een feit. Vervolgens werd Ronald Buijt ingezworen door burgemeester Ahmed Aboutaleb.