De gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam heeft uit haar midden de nieuwe fractievoorzitter gekozen. Raadslid en tevens nestor van de gemeenteraad Robert Simons zal de taak van fractievoorzitter tot het einde van deze raadsperiode op zich nemen. Simons zal vanaf de gemeenteraadsvergadering van 8 april, wanneer huidig fractievoorzitter Joost Eerdmans afzwaait, het fractievoorzitterschap gaan bekleden.

Robert Simons geldt inmiddels als een bekende op de Coolsingel. Van 2006 tot 2014 nam hij al reeds plaats in de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam. Daarnaast was Simons van 2015 tot 2017 partijvoorzitter. In juli 2017 werd hij geïnstalleerd op de post van wethouder stedelijke ontwikkeling en integratie; dit vervulde hij tot het einde van de collegeperiode. In 2018 werd Robert Simons opnieuw verkozen als raadslid van Leefbaar Rotterdam. In het dagelijks leven is Simons Programmamanager Spoorveiligheid en Bestuursadviseur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Robert Simons: “Het is voor mij een hele eer om fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam te zijn. Het komende jaar gaan we ons weer 100% inzetten voor de Rotterdammers, om de stad weer een stukje mooier te maken. We waren, zijn en blijven de partij van law-and-order. We hebben een sterke fractie die van alle markten thuis is. Dat geeft mij vertrouwen voor het komende jaar.”