Het bestuur van Leefbaar Rotterdam heeft tijdens de bestuursvergadering besloten om Robert Simons als lijsttrekker voor te dragen aan de Algemene Ledenvergadering. Robert Simons was reeds gekozen om, na het vertrek van Joost Eerdmans, de rol van fractievoorzitter over te nemen.

 Robert Simons staat ook wel bekend als de ‘nestor’ van de Rotterdamse gemeenteraad. Z’n carrière bij Leefbaar Rotterdam begon ruim 16 jaar geleden als vrijwilliger tijdens de campagne. Daarna heeft hij heeft zowel als raadslid, wethouder, partijvoorzitter en nu als fractievoorzitter zijn sporen verdiend in onze mooie stad en partij.

Voorzitter van de partij Ronald Buijt is blij met de keuze: “Doel van Leefbaar Rotterdam is om wederom de grootste partij van de stad te worden en terug te keren in het stadsbestuur. Robert is volgens ons in staat om beiden te realiseren. In het verleden heeft hij al laten zien daadkrachtig te kunnen handelen en resultaten neer te kunnen zetten. Deze voordracht leggen wij als partijbestuur dan ook vol vertrouwen voor aan onze leden.”

 Robert Simons reageert opgetogen op het nieuws: “Ik ben blij en vereerd dat het bestuur mij heeft voorgedragen als lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. Rotterdam is de afgelopen 20 jaar, mede door de inspanningen van Leefbaar Rotterdam, schoon, heel en veiliger geworden. De stad is onder het bewind van Leefbaar Rotterdam erop vooruitgegaan. Er blijven echter genoeg uitdagingen voor Leefbaar Rotterdam om de stad nog mooier te maken. We zijn dé law-and-order partij en dat weten de Rotterdammers ook. We gaan voor een geweldig resultaat op 16 maart 2022!”