De gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam heeft uit haar midden een nieuwe fractievoorzitter gekozen. Bart van Drunen zal deze raadsperiode de taak van fractievoorzitter op zich nemen. Raadslid Ingrid Coenradie is aangewezen als vice-fractievoorzitter.

Bart van Drunen is sinds maart 2020 raadslid namens Leefbaar Rotterdam. Sindsdien houdt hij zich vooral bezig met de portefeuille verkeer en mobiliteit. Naast z’n raadslidmaatschap is Bart van Drunen calculatiespecialist bij Feenstra.

Bart van Drunen: “Ik voel me enorm vereerd dat mijn fractiegenoten mij deze taak toevertrouwen. Het zijn indrukwekkende sporen waar ik in zal treden, maar met deze fractie en fractiemedewerkers is het een rol die ik met veel plezier op me zal nemen. Ieder fractielid bezit over unieke kwaliteiten en vormt daarmee een essentieel onderdeel in het Leefbaar Rotterdam motorblok. Als fractievoorzitter zie ik het als mijn plicht om te zorgen dat dit motorblok goed geolied draait en eenieder zijn of haar kwaliteiten maximaal in kan zetten. 

 Het feit dat Leefbaar Rotterdam na 4 jaar oppositie teruggekeerd is in de coalitie betekent wat mij betreft niet dat we daarmee een verlengstuk van het college zijn geworden. Integendeel; onze kiezers mogen van ons op zijn minst dezelfde kritische benadering van het beleid verwachten als de afgelopen periode.”