Sinds 1 april zijn twee buurten in Vreewijk (De Valkenier en Landbouwbuurt) toegevoegd aan sector 31 waar sprake is van betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 23:00 uur. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het invoeren van betaald parkeren in Bloemhof-Zuid en de Walravenbuurt en het daarbij gepaarde waterbedeffect.

Dit waterbedeffect verdwijnt niet en schuift door naar andere delen van Vreewijk. Leefbaar Rotterdam ontvangt namelijk signalen van bewoners uit het gebied ten oosten van de Groene Hilledijk (gebied met onder andere Lede, Langegeer en Groenezoom) dat veel bewoners uit omliggende buurten hun auto in Vreewijk parkeren. Voor de bewoners van Vreewijk is het hierdoor een hele klus om de auto enigszins in de buurt van hun woning te parkeren. Met name voor de oudere Rotterdammers is dit een zeer vervelende ontwikkeling.

Leefbaar Rotterdam heeft naar aanleiding van de signalen uit Vreewijk de volgende vragen:

  1. Is de wethouder reeds bekend met bovengenoemde problematiek? Zo ja, hoeveel meldingen heeft de gemeente ontvangen vanuit Vreewijk de afgelopen periode?
  2. Welke oplossing(en) heeft de wethouder voor de bewoners van Vreewijk en binnen welke termijn gaat zij dit uitrollen?
  3. Indien de wethouder nu geen oplossing(en) heeft; is de wethouder bereid het gesprek aan te gaan met de inwoners van Vreewijk teneinde met hen te kijken naar een gepaste oplossing?

Met vriendelijke groet,

Bart van Drunen

Leefbaar Rotterdam