Vandaag is in het Algemeen/Rotterdams Dagblad te lezen dat de opvangvoorziening aan de Bredestraat voor heel veel overlast zorgt. Omwonenden ervaren overlast door drugs, drankmisbruik en zelfs in hun portiek urinerende en poepende verslaafden. Vreselijk!

De bewoners zijn de overlast zat; voelen zich niet gehoord en begrijpen niet dat de gemeente – ondanks alle overlast – de voorziening (blijvend) heeft uitgebreid. Wat Leefbaar Rotterdam betreft kan het zo niet langer en wij eisen dan ook harde maatregelen. Het kan en mag niet gebeuren dat bewoners aan/rondom de Bredestraat zo in hun woongenot worden aangetast en zich niet meer veilig voelen in hun eigen buurt. Dat ouders uit angst hun kinderen binnen moeten houden.

Waar voorheen opvangvoorzieningen overlast tegen gingen is deze collegeperiode de tendens dat een opvangvoorziening juist voor overlast zorgt. Ook aan de Bredestraat worden de problemen op zijn beloop gelaten en zijn omwonenden de dupe. Dat moet afgelopen zijn en daarom vraag ik namens Leefbaar Rotterdam hierbij dan ook direct een actualiteiten-debat aan in de gemeenteraad.

Michel van Elck

Leefbaar Rotterdam