Leefbaar Rotterdam heeft donderdagmiddag een persbericht in handen gekregen waaruit blijkt dat Aqua Swets Veren BV, de exploitant van de voet-en-fietspont tussen Rozenburg en Maassluis, faillissement heeft aangevraagd. Hierdoor kunnen ontzettend veel mensen niet meer op een goede en stabiele manier reizen naar school of werk. Dit terwijl Rozenburg al enorm veel problematiek heeft met betrekking tot de bereikbaarheid.

Leefbaar Rotterdam is zwaar ontevreden over deze gang van zaken. De autopont ligt er namelijk al bijna een jaar uit en het uitvallen van de voet-en-fietspont komt erbovenop. Dat de Provincie Zuid-Holland én moederbedrijf Blue Amigo klaarblijkelijk dit niet op orde kunnen krijgen is voor ons aanleiding om hierover in debat te gaan met de wethouder Mobiliteit.

Er is namelijk met spoed een oplossing nodig en wij willen weten hoe wij een betere en stabielere voet-en-fietspont gaan realiseren in de toekomst. Daarom voegen wij dit onderwerp toe aan de agenda van de gemeenteraad van donderdag 1 juni aanstaande.