Leefbaar Rotterdam krijgt steeds meer signalen van Rotterdammers die wonen in een huurwoning met schimmelproblemen. Vieze, dampige woningen brengen ook gezondheidsproblemen met zich mee. Dit moet snel verleden tijd worden! Wat Leefbaar Rotterdam betreft grijpt de gemeente hard in en dwingt het de verhuurders tot een oplossing.

Leefbaar heeft samen met Volt ervoor gezorgd dat het probleem besproken wordt in de gemeenteraad. We gaan de wethouder vragen maatregelen te treffen om de problemen aan te pakken.

“Wonen in een schimmelwoning is onmenselijk. Slecht onderhoud door woningcorporaties en andere verhuurders is een groot probleem in Rotterdam. Onlangs bezocht ik een wijkbewoner in Bloemhof om te kijken naar de problemen die zij thuis ervaart. In haar woning waren volop schimmelplekken op plafonds en muren. De woningcorporatie doet dan een poging met een anti-schimmelspray, maar eigenlijk is dat een soort van pappen en nathouden van een structureel probleem. Het grondig aanpakken van schimmelproblematiek vinden ze te duur met als resultaat dat de bewoner ten koste van haar gezondheid de rekening betaalt. Dit soort situaties willen we verzamelen en als dossier aanbieden aan de wethouder. Er moet actie worden ondernomen!”, aldus Leefbaar-raadslid Vanessa Bruin.

Heb je last van schimmel of achterstallig onderhoud? Via www.leefbaarrotterdam.nl/meldpunt kan je jouw melding doorgeven, wij maken vervolgens een dossier van alle meldingen en overhandigen deze aan de wethouder. Met het dossier laten we zien dat het écht een groot probleem is in onze stad!

Schimmel of achterstallig onderhoud in jouw huurwoning? ➡️ www.leefbaarrotterdam.nl/meldpunt