De wijk Bloemhof is zo ongeveer een eeuw geleden gebouwd volgens de principes van een tuindorp. Een van de kenmerken van een tuindorp is de aanwezigheid van groen in een wijk. In Bloemhof is dit op veel plekken helaas niet (meer) het geval. Dit terwijl de wijk wél ruimte en potentie heeft voor mooi groen. Groen zorgt niet alleen voor een mooi aangezicht. Het zorgt er ook voor dat de wijk opfleurt, en dus ook haar bewoners. Voor Leefbaar Rotterdam is het daarom belangrijk om te zorgen voor mooi en verzorgd groen in een wijk.

Actieve mensen uit de buurt lopen helaas tegen een muur op bij Stadsbeheer. De Lange Hilleweg en de Sandelingstraat zijn twee ruime en infrastructureel bepalende straten die met een verfraaiing voor een kleine uplift van de wijk kunnen zorgen. Een uplift die wat Leefbaar Rotterdam betreft een stap in de goede richting is.

Daarom heeft raadslid Benvenido van Schaik, na een seintje vanuit de wijkraad Bloemhof, samen met Natasha Mohamed-Hoesein van DENK, schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Karremans om dit regelen.