Leefbaar Rotterdam is vóór het bouwen van huizen in onze stad. Dit mag echter niet ten koste van de huidige bewoners. Wij stemmen daarom tegen het plan om te bouwen in de Parkhaven.

Er kleven namelijk meer nadelen dan voordelen aan dit project. Er komen te weinig parkeerplekken voor bewoners en bezoekers, toekomstige verkeersproblemen worden niet aangepakt en de woontoren van 70 meter bij de Euromast is toch echt té hoog. Sommige aangenomen Leefbaar-moties om problemen rond dit project aan te pakken, zijn bovendien onvoldoende uitgevoerd door het college. Was de hoogste toren, op verzoek van bewoners, lager uitgevallen? Dat had voor ons een belangrijk verschil kunnen maken. Maar het antwoord bleef ‘nee’.

Afgelopen weken hebben honderden bewoners en ondernemers tegen de plannen geageerd. Ondernemers zien parkeerplekken verdwijnen en bewoners vinden dat het Park en de Euromast worden aangetast door de woontorens. Leefbaar Rotterdam staat achter de bewoners en de ondernemers. Iedereen moet hier fijn en betaalbaar kunnen wonen. Het ondernemersklimaat dient optimaal te blijven. Bouwplannen zijn meer dan welkom, maar mogen niet ten koste gaan van de Rotterdammers. Daarom stemmen wij tegen de Parkhaven.