Leefbaar Rotterdam is een petitie gestart om het probleem met de Spijkenisserbrug tussen Hoogvliet en Spijkenisse aan de kaak te stellen. De grootste partij van de Rotterdamse gemeenteraad wil dat de politiek tegemoet komt aan al die tienduizenden automobilisten die hier dagelijks hinder en irritatie aan ondervinden.

Leefbaar-raadslid Bart van Drunen wil dat deze situatie wordt verbeterd. “Doordat de A15 vaak vaststaat en verkeer bij de Botlektunnel stilstaat, ontstaan daar gevaarlijke situaties. Onder andere vanwege de grote hoeveelheid vrachtwagens die via deze route richting Europoort gaat. Veel weggebruikers kiezen daarom voor de Spijkenisserbrug bij Hoogvliet als (veilig) alternatief naar Spijkenisse, maar deze brug staat vaak open door scheepvaartverkeer of heeft om de haverklap storing. Daar kunnen de mensen niet op rekenen”, aldus het raadslid.

Van Drunen pleit ervoor dat de Spijkenisserbrug op vaste tijden opengaat. Daarnaast moet er serieus worden overwogen om de Spijkenisserbrug niet open te laten gaan tijdens spitsuren. “Zo weten automobilisten waar zij aan toe zijn en kan het verkeer in de regio beter verlopen. De irritatie is enorm groot. Hier moeten wij als politiek naar handelen.”

De petitie kan ingevuld worden via de link: https://petities.nl/petitions/laat-het-verkeer-op-de-spijkenisserbrug-veilig-en-vloeiend-rijden?locale=nl