De gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam zal vanaf 8 april a.s. worden versterkt door John van Assendelft. Door het vertrek van fractievoorzitter Joost Eerdmans naar de Tweede Kamer is er een raadszetel beschikbaar gekomen, welke Van Assendelft zal innemen.

John van Assendelft is 67 jaar en mag sinds vorig jaar van z’n pensioen genieten. Daarvoor was hij 49 jaar werkzaam in de detailhandel. Als deelraad- en gebiedscommissielid is hij het gebied Kralingen- Crooswijk maar liefst voor 15 jaar van dienst geweest. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger en maakt hij zich sterk voor eenzame ouderen.

 “Pim Fortuyn was m’n grote motivator om in 2002 lid van Leefbaar Rotterdam te worden en me in te gaan zetten voor de stad waar ik van houd. Als gemeenteraadslid denk ik meer te kunnen bereiken voor de Rotterdammers. Ik sta voor onze klassiekers schoon, heel en veilig; vooral de aanpak van verkeershufters, maar ook eenzaamheid en overlast van lachgas-gebruik in de buitenruimte gaan me aan het hart. Voor de aanpak van al die problemen hebben we de hulp van alle Rotterdammers nodig. Samen gaan we het doen!” Aldus John van Assendelft.

Onze nieuwste versterking zal geïnstalleerd worden tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 8 april a.s. Ook raadslid Ehsan Jami zal binnenkort afzwaaien, omdat hij griffier wordt op Sint-Eustatius. Dat zal gebeuren tijdens de gemeenteraadsvergadering van 29 april a.s. Wie hem zal opvolgen als raadslid wordt later bekendgemaakt.