Deze week was het Valentijnsdag! We gingen langs een aantal inzendingen voor onze Valentijnsactie. Gewapend met bloemen en lekkernijen ging Leefbaar-raadslid Joey de Waard op pad om een aantal Rotterdammers, die zich inzetten voor hun buurt of omgeving, te verrassen.
Als eerst gingen we langs Deborah in Hoogvliet. Ze is door haar moeder aangedragen om in het zonnetje gezet te worden. Deborah doet namelijk van alles en nog wat voor haar dementerende oma. Op vakantie naar Spanje, samen activiteiten doen, een dagje de hort op; Deborah staat altijd klaar. Dat verdiende een bloemetje!
Daarna reden we door naar Vreewijk. We gingen langs bij Andrea en Joshua. Deze twee toppers zijn de drijvende kracht achter Bewonersorganisatie Vreewijk. De organisatie biedt maatschappelijke en sociale ondersteuning zodat de bewoners beter mee kunnen doen in de maatschappij. Ook kunnen Vreewijkers er terecht met hun (financiële) vragen, problemen of als er zaken met de overheid geregeld moet worden. Kortom, fantastisch werk!
De volgende stop was in Crooswijk om Anneke Strasters te verrassen. Anneke is voorzitter van Bewonersgroep Slachthuisterrein. Voor de buurt organiseert ze marktjes, concerten, buurtbijeenkomsten en wat al niet meer. Daarnaast is ze gewoonweg erg betrokken bij het welzijn van de buurt en zoekt daarom ook vaak de politiek op. Een echte kanjer!
Als laatst maakte we een tussenstop bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond. Want ook onze hulpdiensten doen ongelofelijk belangrijk werk. Tijdens Corona heeft de ambulance flink moeten aanpoten. Maar ook nu mogen we de inzet van deze helden niet vergeten. Ondanks de forse onderbezetting, zetten ze zich dag en nacht in voor onze Rotterdammers.
Het was een fantastische middag met veel blije gezichten en mooie verhalen. Veel liefde en waardering voor deze Rotterdamse toppers!