In de meest recente peiling van Maurice de Hond peilt Leefbaar Rotterdam opnieuw als grootste met maar liefst 24 procent. De tweede partij is D66 met 12 procent en als derde wordt VVD gepeild met 10 procent.

 Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018 werd Leefbaar Rotterdam al de grootste. Desondanks werd Leefbaar Rotterdam, met maar liefst 11 zetels, buiten het college gehouden. De partijen VVD, D66, PvdA, CDA, GroenLinks en CU-SGP vormden toen een toverballencoalitie welke op een zeer nipte meerderheid van slecht 1 zetel kon rekenen.

Voor Robert Simons, lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam, komt de zetelpeiling dan ook niet als een verrassing: “Er is de laatste vier jaar zoveel misgegaan in Rotterdam zonder Leefbaar in het college, dat de Rotterdammers vinden dat het nu welletjes is. De peiling is dan ook volledig in lijn met het geluid op straat: de Rotterdammers willen verandering. Wij willen werk maken van een veilige stad. Een Rotterdam zonder messengeweld, straatoverlast en intimidatie. Met een gemeentelijke overheid die gewoon weer in dienst staat van de Rotterdammer, met de menselijke maat centraal. Zoals het er nu naar uitziet, kan niemand meer om Leefbaar Rotterdam heen”