Vandaag was het helaas zover. We moesten afscheid nemen van 7 vertrekkende raadsleden. Raadsleden Caroline Aafjes-van Aalst, Geert Koster, Thomas Roskam, Hans van Putten, John van Assendelft, Eline Duijm-Wickerhoff en Michel van Elck namen vandaag afscheid van de gemeenteraad. Speciaal moment van aandacht voor Michel van Elck. Tijdens de afscheidsraad kreeg Michel te horen dat hij maar liefst 2 onderscheidingen mocht ontvangen: Michel kreeg de Wolfert van Borselen-penning en daarnaast is hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden!

 

Caroline Aafjes-van Aalst

Caroline staat bij ons bekend als dé vrouw van Zuid. Niet alleen vanwege haar Rotterdamse accent, maar natuurlijk ook voor haar liefde voor Feyenoord. Tijdens de Coronacrisis zette zij zich in voor de vaccinatiebus. Hierdoor werd het voor mensen, vooral op Zuid, makkelijker om zich te laten vaccineren. De menselijke maat en goede ouderenzorg staan bij Caroline hoog op de agenda. Ook heeft ze gerealiseerd dat ‘Hospice De Liefde’ een mooie financiële bijdrage heeft ontvangen. Kortom, een waardevol raadslid met hart voor de zaak. We hopen haar dan ook snel terug te zien in onze fractie.

 

Geert Koster

Geert Koster, oftewel: de parel uit het Zuiden, legde regelmatig het college op de pijnbank. Zijn filmpjes met de titel ‘Geert Fileert’ zijn inmiddels beroemd en berucht. Maar dan vooral op het Stadhuis. Regelmatig moest wethouder Bonte het ontgelden. Geert reikte zelfs de bokaal voor ‘luchtfietserij en fake news’ aan hem uit. De portefeuille ‘energietransitie’ was bij Geert in goede handen. Hij wilde koste wat het kost voorkomen dat inwoners mega-windturbines in hun achtertuin zouden krijgen. Ook hield Geert een scherp oog op het cultuurbeleid. Geert, dank voor jouw kennis en voor je humor.

Thomas Roskam

Menig mens die in het stadhuis rondloopt zal het beamen, met Thomas raak je niet snel uitgepraat. Z’n energie en bevlogenheid werden intern alom gewaardeerd. De altijd enthousiaste Thomas nam zijn werk uiterst serieus en probeerde zelfs een keer wat zaken boven tafel te krijgen met een WOB-verzoek. De fractieondersteuning noemde hem dan ook liefkozend Thomas Wobskam. Hopelijk tot snel Thomas!

Hans van Putten

Voor Hans kan ‘bouwen, bouwen, bouwen’ maar op één manier ingevuld worden: ‘middeldure koop, middeldure koop, middeldure koop.’ Zijn doel was vooral om te voorkomen dat er een ‘generation-rent’ ontstaat. Hans is een man met een visie. Iemand die op een positieve manier denkt in oplossingen. Hij liet deze dan ook regelmatig optekenen in de kranten. Zijn column over het Deltaplan Wonen zal nu ongetwijfeld in de werkkamer van Hugo de Jonge op het prikbord hangen. Hans, dank voor je inzet en dank voor jouw kennis van zaken. Jij hebt Rotterdam absoluut een stukkie mooier gemaakt.

John van Assendelft

John is een Leefbaar-man van het eerste uur. Hij heeft een enorme staat van dienst. Vrijwilliger, bestuurslid, gebiedscommissielid, raadslid: John heeft overal de Rotterdammers vertegenwoordigd. Maar veel mensen kennen John van de Powned-documentaire ‘Crème de la Crooswijk’. Daarin zien we John in actie als doortastend witgoed-verkoper van Correct. Als een trouwe klant belt voor een nieuwe wasmachine voorziet hij haar van passend advies: ‘Is dat ondergoed van Victoria Secret of van de Hema?’ De vrouw antwoordde: ‘Ja van de Hema natuurlijk. Ik ben 91, dan loop je niet meer met een string.’ John, het was een eer om je in ons midden te hebben in de raadszaal. Geweldig dat jij je blijft je inzetten in de wijkraad van Kralingen. Dank je wel.

Eline Duijm-Wickerhoff

line heeft zich keihard ingezet voor de Rotterdamse wijken en gebieden. Ze heeft heel veel gesprekken gevoerd met als doel om de gekozen volksvertegenwoordigers in de wijken zo goed mogelijk in hun kracht te zetten. Maar ook de Rotterdamse huisdieren hadden haar aandacht. Daarnaast heeft Eline er voor gezorgd dat het Fonds Bijzondere Noden, een noodfonds voor mensen met een kleine beurs, een bedrag van maar liefst €28.000,- mocht ontvangen. Eline, dank je wel daarvoor.

Michel van Elck

Steeds als ik een busje van Trevvel zie rijden, dan denk ik aan Michel van Elck. De vele miskleunen van deze vervoerder en de schrijnende gevolgen voor kwetsbare mensen, gingen hem aan het hart. Michel heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor een goede oude dag voor onze ouderen en verzette zich hevig tegen het in zijn ogen falende asielbeleid. Ook voetbalvereniging Steeds Hooger kon altijd op zijn steun rekenen. Zijn verdiensten voor de stad zijn niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de afscheidsraad kreeg Michel te horen dat hij maar liefst 2 onderscheidingen mocht ontvangen: Michel kreeg de Wolfert van Borselen-penning en daarnaast is hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden!