Op zeer korte termijn wordt het gezamenlijk coalitieakkoord gepresenteerd. Samen met de VVD, D66 en DENK zullen we de komende 4 jaar de stad gaan besturen. Daarnaast maken we vandaag de 3 kandidaat-wethouders bekend die namens Leefbaar Rotterdam zitting zullen nemen in het college van burgemeester en wethouders. De 3 kandidaten zijn Robert Simons, Gerben Vreugdenhil en Maarten Struijvenberg.

Robert Simons

Robert Simons staat ook wel bekend als de ‘nestor’ van de Rotterdamse gemeenteraad. Z’n carrière bij Leefbaar Rotterdam begon ruim 16 jaar geleden als vrijwilliger tijdens de campagne. Daarna heeft hij heeft zowel als raadslid (2006-2014, 2018-2022), wethouder stedelijke ontwikkeling en integratie (2017-2018), partijvoorzitter (2015-2017), als fractievoorzitter (2021-2022) zijn sporen verdiend in onze mooie stad en partij. Als lijstrekker wist hij Leefbaar Rotterdam opnieuw de grootste partij te maken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart jl.

Robert Simons zal de portefeuilles Haven, Economie, Horeca en Bestuur op zich nemen

Gerben Vreugdenhil

Gerben Vreugdenhil is dé financiële man van de fractie. Als raadslid is hij zeker geen onbekende. Van 2014 tot 2020 heeft Gerben plaats mogen nemen in de gemeenteraad. In februari 2020 verliet hij de fractie om financieel directeur te worden bij het Warmtebedrijf in Rotterdam. In 2019 werd hij door een vakjury verkozen tot ‘politicus van het jaar’. Met plek 7 op de kieslijst wist Gerben na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart jl. weer terug te keren in de Rotterdamse gemeenteraad.

Gerben Vreugdenhil zal de portefeuilles Financiën en Organisatie, Dienstverlening en Majeure projecten op zich nemen.

Maarten Struijvenberg

Ook Maarten Struijvenberg is iemand die terugkeert op het Rotterdamse Stadhuis. Hij begon z’n politieke carrière als politiek assistent van wethouder Van Sluis, in het eerste Leefbaar college (2002-2006). Van 2006 tot 2010 was hij hoofd-fractiekantoor bij Leefbaar Rotterdam. Vanaf 2010 tot 2014 was hij actief als raadslid. In 2014 nam hij plaats in het 2e Leefbaar-college (2014-2018) als wethouder werkgelegenheid en economie. In 2018 keerde Maarten terug als raadslid. Dit was echter van korte duur. In december 2019 vertrok hij om een wethouderspost in Capelle aan den IJssel in te vullen.

Maarten Struijvenberg zal de portefeuilles Zorg, Ouderen en Jeugdzorg op zich nemen.

Partijvoorzitter Ronald Buijt:Als bestuur van Leefbaar Rotterdam kunnen we met trots en vertrouwen onze wethouders-kandidaten bekend maken. Alle drie de kandidaten hebben een overvloed aan politieke en bestuurlijke ervaring. Daarnaast zijn het kandidaten bij wie de Leefbaar-uitgangspunten in veilige handen zijn. We zijn ervan overtuigd dat Robert, Gerben en Maarten met passie en bevlogenheid de komende vier jaar zowel de stad Rotterdam als de Rotterdammers zullen dienen.”