De georganiseerde misdaad is een groot monster dat met zijn tentakels de samenleving controleert, beïnvloedt en terroriseert. Het verscheurt gezinnen, zet kinderen in als drugsdealers, verloedert winkelstraten door witwaskantoren, ronselt jonge meisjes op schoolpleinen voor de prostitutie en ga zo maar door. Om de samenleving veiliger te maken presenteert Leefbaar Rotterdam het Deltaplan Georganiseerde Misdaad. Dit is een integrale aanpak tegen ondermijning en ontwrichting van de samenleving. We willen onder andere permanente drugscontroles in onze haven, drugs-familiebedrijven keihard aanpakken en zorgen dat onze jongeren niet het criminele pad opgaan. We hebben dertien concrete voorstellen die per direct ingevoerd kunnen worden. Gewoon voor een veilig Rotterdam.

 Rotterdam narcostad? Wij knielen voor niemand!

De kranten staan iedere week bol van berichten over schietpartijen in Rotterdam. Ruzies tussen drugsmaffia worden namelijk uitgevochten in onze straten en tussen onze huizen. Kinderen zo jong als 12 jaar beginnen hun carrière als uithaler in de haven, maken op hun 16e promotie tot spotter, maar eindigen meestal in de gevangenis of erger. Complete winkelstraten zijn een uithanghangbord voor het witwassen van geld en luxe appartementen worden gebruikt als wietplantage, geldkluis of wapenopslagplaats. Ondertussen zijn we in Nederland dolblij met iedere record-drugsvangst in de haven, maar de straatprijs van cocaïne? Die blijft helaas gelijk.

Het wordt tijd om een luid en duidelijk signaal af te geven aan de Taghi’s van deze wereld: de straat is en blijft van ons. We zullen het gezag nooit uit handen geven. Wij zijn nog steeds geen narcostad. En als Rotterdam zorgen we voor onze buren, kinderen en collega’s. Samen houden we onze straten, scholen en pleinen veilig.

Meer weten? Lees ons deltaplan hier -> Deltaplan Georganiseerde Misdaad