Leefbaar Rotterdam heeft zich de afgelopen weken ingezet voor het behoud van onze dierbare diergaarde Blijdorp. De diergaarde trekt jaarlijks tussen de 1 en 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee een van dé iconen van onze stad.

Extra steun

Door de Coronacrisis heeft diergaarde Blijdorp het financieel erg lastig gekregen. Leefbaar Rotterdam steunt dan ook het besluit om een lening van tien miljoen euro te geven aan de diergaarde. Daarnaast willen wij dat de gemeente Blijdorp structureel gaat ondersteunen. Het is onbegrijpelijk dat andere stadsiconen, zoals Boijmans van Beuningen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, jaarlijks steun krijgen van de gemeente Rotterdam maar diergaarde Blijdorp niet.  Op initiatief van Leefbaar-raadslid Robert Simons is er dan ook een motie ingediend om de mogelijkheden hiervoor vanaf 2022 te onderzoeken.

Salaris directie

Diergaarde Blijdorp zal ook gaan reorganiseren. Een groot deel van de medewerkers moet tot wel 20% salaris inleveren! De directie levert – voor zover wij weten – geen cent in. Onbegrijpelijk. Leefbaar Rotterdam dient dan ook een motie in waarbij als voorwaarde voor de reorganisatie ook de directieleden van diergaarde Blijdorp een evenredig deel van hun salaris inleveren. Wel zo eerlijk.