Joost Eerdmans heeft z’n laatste gang naar de Rotterdamse raadzaal gemaakt. Hier heeft hij afscheid genomen als fractievoorzitter en raadslid van Leefbaar Rotterdam.

Joost Eerdmans werd in 2013, toen nog wethouder in Capelle aan den IJssel, binnengehaald om lijsttrekker te worden bij Leefbaar Rotterdam. Bij de gemeenteraadsverkiezingen werden er onder zijn leiding 14 zetels behaald. Door deze winst kreeg Leefbaar Rotterdam de kans om een coalitie te smeden. In de gevormde coalitie met CDA en D66 bekleedde Joost Eerdmans de positie van wethouder (Handhaving en Buitenruimte).

Onder het bewind van Eerdmans werd schoon, heel en veilig topprioriteit. De patser-aanpak werd ingevoerd en de buitenruimte kreeg een enorme boost. Ook werden de ‘Skaeve Huse’ ingevoerd, waarbij notoire overlastgevers even tot bezinning konden komen in simpele en sobere woningen. Al met al resultaten waar we als Leefbaar Rotterdam trots op mogen zijn!

In 2017 besloot de ALV dat Joost Eerdmans opnieuw, als lijsttrekker, de kar mocht trekken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Leefbaar Rotterdam werd opnieuw de grootste met 11 zetels. Het mocht helaas geen plekje in het stadsbestuur opleveren. Maar Eerdmans zat niet bij de pakken neer en vervulde z’n rol als oppositieleider met verve! Zo diende hij een langgekoesterd initiatiefvoorstel in genaamd ‘Rotterdams Aanvalsplan Wapengeweld’ waarin concrete oplossingen tegen wapengeweld werden gepresenteerd. Enkele voorstellen ervan werden aangenomen. Hierdoor krijgen mensen die gesnapt worden met wapens in het OV voortaan een OV-verbod opgelegd.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen werd Joost Eerdmans verkozen als Kamerlid voor JA21. We wensen Joost heel veel succes met z’n nieuwe avontuur. Kom snel weer eens een bakkie doen!