Het Ambachtsplein in Zevenkamp holt in rap tempo achteruit. Leegstand, gevoelens van onveiligheid en een verwaarloosde buitenruimte spelen er al jaren. Leefbaar Rotterdam wil dat het Stadsbestuur aan de bak gaat om van het Ambachtsplein weer een sterk en veilig winkelcentrum te maken. 

Op het Ambachtsplein in de wijk Zevenkamp zijn zaterdagavond 4 maart vier jongens tenauwernood ontkomen aan een beroving met een mes door een andere groep. Op donderdag 9 maart is de plaatselijk Kruidvat overvallen. De plaatselijke Lidl op het plein is in korte tijd tweemaal overvallen. We hebben te maken met een patroon. Het Ambachtsplein kampt al langer met onveilige situaties. Al geruime tijd voelen veel Zevenkampers zich niet meer veilig genoeg om ’s avonds over straat te gaan.

Dinsdag 21 maart zullen wethouders Robert Simons en Vincent Karremans dan ook aanwezig zijn bij de openbare vergadering van wijkraad Zevenkamp om de zorgen van bewoners en ondernemers aan te horen. De inwoners van Zevenkamp verdienen een bruisend en veilig Ambachtsplein waar met veel plezier gewinkeld kan worden.