Op donderdagavond 8 april j.l ontvingen we het trieste bericht dat oer-Leefbare, Gebiedscommissielid in Charlois en enthousiaste campagnevoerder Ronald Tol aan een hartstilstand is overleden. Tol was alom geliefd binnen de partij en was de inwoners van Charlois, maar eigenlijk alle Rotterdammers, graag van dienst. 

Ronald Tol was sinds 2006 actief in Charlois. Eerst in de deelgemeente en later in de gebiedscommissie. Ook fungeerde hij een tijd als gebiedsvoorzitter. Hij werd ook wel ‘De burgemeester van Charlois’ genoemd. Zijn gebied was hem lief. Met verve deed hij er alles aan om de belangen van de inwoners van Charlois te behartigen. Menig inwoner wist Tol dan ook te vinden. Ook tijdens de verkiezingscampagnes was hij onmisbaar voor Leefbaar Rotterdam. Met z’n busje heeft hij vele campagne-acties tot een succes gemaakt.

Binnen de partij wordt er geschokt gereageerd op het verdrietige nieuws:

Ronald Buijt (Partijvoorzitter Leefbaar Rotterdam): “Donderdagavond werd ik iets voor 23:00 gebeld door de zus van Ronald. Het nieuws sloeg in als een bom; ik was even sprakeloos.. Meteen dacht ik aan z’n vrouw en nog zo jonge kinderen. Ronald is bijna vanaf het begin bij de partij betrokken en stond altijd voor iedereen klaar. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de stad, de partij en vooral voor zijn Charlois heeft betekend.”

Simon Fortuyn (Bestuur Leefbaar Rotterdam): “Met het overlijden van Ronald Tol is de verpersoonlijking van alles waar Leefbaar Rotterdam voor staat ons helaas ontvallen. Een groot verlies. Bovenal voor z’n vrouw en twee kinderen. Ik wens hen ongelooflijk veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.”

Joost Eerdmans (oud-fractievoorzitter en partijleider): “Met Ronald verliezen wij een echte Leefbaar-man die altijd voor iedereen klaarstond. De Roparun, een kerstdiner voor eenzame ouderen; hij was er altijd. Wij wensen z’n vrouw en de kinderen heel veel sterkte toe. Burgemeester van Charlois, rust zacht.”

Benvenido van Schaik (gemeenteraadslid): “Ik ga Ronald ontzettend missen. Met zijn tomeloze inzet voor zijn Leefbaar Rotterdam was hij tijdens de campagne niet te stoppen. Hij deed er alles aan om ons altijd weer de grootste te maken. Gabber, rust zacht.”

Voor Ronald is een condoleance-pagina aangemaakt. Het achterlaten van een berichtje wordt zeer gewaardeerd.