Afgelopen weekend ontvingen we het verdrietige nieuws dat Leefbare, Gebiedscommissielid in Prins-Alexander en bevlogen campaigner, Eric Heusdens (42) onverwachts is overleden. Eric Heusdens was een bekend gezicht binnen de partij en stond altijd klaar om te helpen tijdens de campagne en flyer-acties. Ook was hij erg betrokken bij z’n wijk Ommoord. Hier zette hij zich dan ook voor in binnen de gebiedscommissie.

Eric was sinds 2010 actief betrokken bij Leefbaar Rotterdam. Eric maakte onderdeel uit van de vaste krachten waarop tijdens de campagne gerekend kon worden. Ommoord was de wijk waar Eric zich thuis voelde. Sinds 2018 was Eric geïnstalleerd als gebiedscommissielid in het gebied Prins-Alexander. Hij zette zich sindsdien dan ook met verve in om het welzijn en de veiligheid van z’n wijk Ommoord te waarborgen.

Het overlijden van Eric is het tweede tragische verlies in korte tijd. Zijn onverwachte overlijden slaat binnen de partij dan ook in als een bom:

Ronald Buijt (Partijvoorzitter Leefbaar Rotterdam): “Net als iedereen ben ik compleet overvallen en diep aangeslagen door het afschuwelijke nieuws over Eric. Ik kende hem als een aardige man die altijd klaar stond voor Leefbaar Rotterdam. We zullen hem missen en ik wens de nabestaanden sterkte dit verlies een plek te geven.”

 Pieter van Hoof (Bestuur Leefbaar Rotterdam en mede GC-lid Prins Alexander): “Eric was een zeer gewaardeerde collega in de Gebiedscommissie Prins Alexander, met het hart op de juiste plaats. Hij was met name betrokken bij de wijk Ommoord, waar hij over een breed sociaal netwerk beschikte. We gaan hem binnen de Gebiedscommissie en de fractie Leefbaar ontzettend missen.”   

Robert Simons (Fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam): “Opnieuw hebben we kennisgenomen van een tragisch verlies. Een actief lid van de Leefbaar familie is ons onverwachts ontvallen. Eric Heusdens stond bekend als een spontane man die altijd klaar stond voor de wijk en de partij; als gebiedscommissielid en enthousiaste campaigner. De gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam wenst de familie ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.”