Al vele jaren genieten mensen van de wandeling over de Noorderpier en het mooie uitzicht. Rijkswaterstaat heeft per 31 mei de Hoekse pier afgesloten, de laatste 600 meter is dicht omdat het niet veilig zou zijn. Tegenover media zegt Rijkswaterstaat dat er incidenten zijn geweest, maar cijfers of meer informatie wordt niet gegeven.

“De Noorderpier is erg populair in Hoek van Holland. Niet alleen bij Hoekenezen, maar ook bij bezoekers van ons mooie strand. Iedereen maakt graag een wandeling over de pier en geniet van het uitzicht. De afsluiting kwam als grote verrassing in het dorp en niemand lijkt het te begrijpen. Uiteraard zijn er risico’s, vooral bij slecht weer. Hiervoor waarschuwt Rijkswaterstaat ook met duidelijke borden. Bezoekers bewust houden van de risico’s lijkt mij handiger dan het afsluiten van de populaire pier.”, aldus Leefbaar-raadslid Joey de Waard.

Net als de Hoekenezen, wil ook Leefbaar Rotterdam dat de pier gewoon open blijft! Leefbaar heeft daarom tijdens de gemeenteraad van 30 mei een motie ingediend, waarin het Stadsbestuur wordt verzocht om bij Rijkswaterstaat te pleiten voor het openhouden. De motie is met een meerderheid aangenomen, het Stadsbestuur gaat zich nu dus extra inzetten om de pier open te houden.